Kies je 3 favoriete brillen, pas ze vrijblijvend bij je opticien
Vrijblijvend reserveren
Vragen? Chat of Whatsapp 0638682882

Gezonde kinderogen

Wil jij ook gezonde kinderogen houden.
Lees dan deze 4 tips!

4 tips om je ogen gezond te houden

Een uitspraak die geregeld voorbij komt, en ook nog heel erg waar is; je hebt maar één paar ogen, wees er zuinig op! Vooral kinderogen zijn kwetsbaar en ze moeten nog een heel leven mee. 

Vier tips die je kunnen helpen om je ogen gezond te houden:

  1. Beperk schermgebruik. Veel tijd achter schermen doorbrengen, vergroot de kans op myopie. Myopie betekent bijziendheid, je kunt dan goed van dichtbij kijken maar niet in de verte. Bij beeldschermgebruik kijk je veel dichtbij en weinig ver af. Om minder scherp te hoeven stellen, groeit je oogbol langer en heb je een bril nodig. Hoge myopie (sterke bijziendheid, minimaal -6) verhoogt de kans op een oogziekte op latere leeftijd. Eén op de drie kinderen met een sterke minbril wordt later ernstig slechtziend door een oogziekte (Bron: Oogfonds)!
  2. Veel buitenspelen! Om dezelfde reden als hierboven is genoemd, bij buitenspelen kijk je afwisselend ver weg en dichtbij waardoor het oog blijft accommoderen (scherpstellen).
  3. Bescherming tegen UV stralen. Kinderogen zijn bijzonder gevoelig voor UV-straling doordat ze minder pigment bevatten dan ogen van volwassenen. Teveel zonlicht kan zelfs leiden tot permanente schade aan je ogen! Bescherm je ogen daarom met een goede zonnebril en/of een hoed met brede rand.
  4. Een sterke en veilige bril. Je moet lekker kunnen spelen, ook met je bril op. Kies een sterke en flexibele bril uit die geschikt is om mee te stoeien, rennen en springen. Of kies een extra sportbril voor naast je gewone bril. Deze brillen kunnen tegen een stootje.

Met deze tips hou jij je ogen gezond!