Kies je 3 favoriete brillen, pas ze vrijblijvend bij je opticien
Vrijblijvend reserveren
Vragen? Chat of Whatsapp 0638682882

Kies de bril die bij je past

Lees onze tips welke kleuren en vormen brillen geweldig bij jouw gezicht staan!

Kies de bril die perfect bij jou past

Het belangrijkste als je een nieuwe bril uitzoekt, is natuurlijk dat hij perfect past èn dat jij hem mooi vindt staan. Als je bril goed staat, voel je je zelfverzekerd en draag je hem graag. Of je nou kiest voor felgroen en rond, zwart en rechthoekig of ovaal roze: als jij je bril mooi vindt, past hij bij jou!

Heb je nog geen idee wat bij jou past of wil je eens iets anders? Lees dan onze tips over welke kleuren en vormen geweldig bij jouw gezicht staan. Veel plezier met het uitzoeken van jouw perfecte bril!

Welk kleurentype ben jij?


Warm kleurtype

Word je snel bruin, verbrand je niet snel en heb je een gelige onderkleur in je huid? Dan ben je een warm kleurtype! Bij warme kleurtypes staan warme, sprekende kleuren in hun bril het beste. Bijvoorbeeld dieprood, bruin, warme blauwtinten, perzik, legergroen en donkergroen. Als je een donkere huidskleur hebt, staan metalen monturen je erg goed, maar felle kleuren kun je ook goed hebben!

Koel kleurtype

Als je een roze, bleke of olijfkleurige ondertoon in je huid hebt, ben je een koel kleurtype. Bij koele kleurtypes staan de koele kleuren het mooiste zoals grijsblauw, metaal, donkerpaars, grijsgroen en zacht roze.

Wat staat het beste bij jouw haarkleur?

    • Als je bruin of donkerblond haar hebt, passen donkere en warm gekleurde monturen goed bij je. Die geven je een warme uitstraling.
    • Bij heel blond haar staan lichte monturen, grijstinten, blauwgrijs en pastelkleuren super.
    • Heb jij een prachtige rode haardos? Dan staat een groen of donkerbruin montuur prachtig!
    • Als je zwart haar hebt, dan kun je goed kiezen voor knalkleuren! Maar zwarte of bruin gevlekte monturen staan je dan ook erg goed.

De beste combi met je oogkleur

Wil je opvallen met je bril?

Kies dan een kleur die tegenovergesteld is aan je oogkleur! Bij blauwe ogen staat een montuur in bruintinten en koper erg goed. Heb jij bruine ogen, dan kun je wat meer los gaan met paars, rood of felblauw. Bij grijze ogen springen blauwe, paarse en rode monturen er uit en groene ogen knallen met een aubergine, dieprode of warm bruin montuur. 

Of kies je voor natuurlijke uitstraling?

Kies een bril in je oogkleur als je een minder opvallend montuur wilt, dit geldt voor alle oogkleuren. Met bruine ogen krijg je bijvoorbeeld een natuurlijke look met een bruine bril en blauwe ogen stralen bij een bril in een blauwtint. 

De beste vorm bril bij jouw gezicht


Rond gezicht
Als je een rond gezicht hebt, dan heb je een zachte kaaklijn en een ronde haarlijn. Je voorhoofd is iets breder dan je kaak en je gezicht is ongeveer even breed als lang. Bij deze ronde gezichtsvorm passen rechthoekige monturen het beste en ronde brillen juist niet. 

Vierkant gezicht
Als je een breed voorhoofd hebt en een redelijk hoekige kaak en duidelijke jukbeenderen, dan heb je een vierkant gezicht. Ronde en ovale brillen staan jou dan heel goed! Je kunt dan beter geen vierkante hoekige monturen kiezen.

Hartvormig gezicht
Een hartvormig gezicht heeft een breed voorhoofd en een duidelijk smallere kin. Brede en hoekige monturen of een pilotenbril staan je dan heel stoer.

Rechthoekig gezicht
Heb je een lang gezicht en is je voorhoofd ongeveer even breed als de jukbeenderen en de kaak? Dan heb je een rechthoekig gezicht. Bij deze gezichtsvorm combineert een bril met ronde lijnen supergoed!

Ovaal gezicht
Een lang gezicht met hoge jukbeenderen en een smallere kin dan het voorhoofd, is een ovaal gezicht. Heb je een deze gezichtsvorm dan staan alle vormen brillen goed!

Heb je een ovaal gezicht? Dan staan alle vormen brillen je goed!