Kies je 3 favoriete brillen, pas ze vrijblijvend bij je opticien
Vrijblijvend reserveren
Vragen? Chat of Whatsapp 0638682882

Milo & Me en het Oogfonds

Doe mee met 20-20-2!

We promoten de 20-20-2 leefregel, in samenwerking met het Oogfonds, om verdere myopie bij kinderen tegen te gaan en zo ernstige slechtziendheid te voorkomen. Daarnaast doneren we €1 per verkochte Milo & Me bril aan het Oogfonds.

Wat is myopie?

Myopie is hetzelfde als bijziendheid, je hebt dan een bril nodig met een minsterkte.
Kinderen met een hoge minsterkte (hoger dan -6) hebben later een grotere kans om slechtziend of blind te worden door een oogziekte. 

Wil je meer weten? Lees alles over myopie bij kinderen in onze blog >

20-20-2.jpg

Voorkom (ergere) myopie met deze twee tips van het Oogfonds!
Het Oogfonds adviseert de 20-20-2-regel om je ogen te laten relaxen:

  • Na 20 minuten dichtbij kijken (bijvoorbeeld op je telefoon of tablet) kijk je 20 seconden ver weg. Zo zorg je ervoor dat je oogspieren zich weer ontspannen nadat ze een tijd gespannen zijn geweest om dichtbij te kijken. Dat hebben ze wel verdiend toch?

  • Élke dag minstens 2 uur buiten zijn, inclusief pauzes en bijvoorbeeld wandelen of fietsen van en naar school. Wist je dat buitenlicht ervoor zorgt dat het stofje dopamine vrijkomt in je netvlies? Dopamine blokkeert het verlengen van je oogbol en zorgt er dus voor dat je minder kans hebt op een hoge minsterkte. Lekker veel naar buiten dus!

Milo & Me en het Oogfonds
Milo & Me promoot de 20-20-2 leefregel van het Oogfonds. Dit doen we onder andere door opticiens te informeren over deze leefregel, hen te voorzien van marketingmateriaal over 20-20-2 en door de brochures over 20-20-2 aan ze te versturen om uit te delen aan kinderen die bij de opticien komen. Wil jij ook een brochure van het Oogfonds over het voorkomen van myopie? Vraag deze dan gratis aan!

Daarnaast doneert Milo & Me €1 per verkochte bril aan het Oogfonds.

CFBcampagne20-20-2.png

Geef je ogen een break: doe mee met 20-20-2!
Een pauze van 20 seconden als je net lekker aan het gamen bent.. Nee! Toch is het super belangrijk om wel even die pauze te pakken om je ogen te laten relaxen. Heb jij tips om die pauze leuker te maken? Wat kan jij in #20seconden dat zó leuk is, dat je die pauze graag neemt? Laat het weten op Facebook en/of Instagram met #20seconden!

Wil je meer weten over myopie en hoe je dit kunt voorkomen? Kijk dan op deze website die het Oogfonds hierover speciaal heeft gemaakt: https://www.myopie-educatie.nl/